Nu am chef azi

De treabă, evident 🙂 Că n-o să mă auziţi zicînd: „Nu am chef să citesc bloguri azi” sau „Nu am chef să comentez” 🙂

Drept urmare am să mă duc cu tema fuşerită la şcoala de maeştrii într-ale subtitrării. M-oi descurca cumva la faţa locului, ca-n vremurile bune din generală, liceu, facultate 🙂

Dar că tot vorbesc atîta de şcoală, mi-am amintit de o altă povestioară Zen 🙂 O povestesc din memorie, aşa că vă rog să scuzaţi inadvertenţele.

A fost odată ca niciodată o mănăstire care avea o regulă de aur: călugării nu aveau voie să vorbească deloc. Le era permis să deschidă gura doar o dată la 10 ani şi atunci să rostească doar 2 cuvinte.

Unul dintre călugării ce-şi căutau calea spre iluminare a aşteptat zece ani şi apoi i-a comunicat mai-marelui: „Pat tare”.

Au trecut încă zece ai de tăcere şi călugărul nostru s-a prezentat din nou să-şi exercite dreptul de a vorbi. „Hrană rea” a spus el, s-a înclinat şi a plecat.

A mai aşteptat zece ani pentru a spune: „Eu renunţ”. „Foarte bine, oricum nu făceai altceva decît să te plîngi!”

Acum, putem lua povestea ca pe o anecdotă hazlie şi merge mai departe 🙂 Dar nu cred că ăsta e sensul ei. Oare vorbeşte despre respectarea regulilor de joc odată asumate? Despre faptul că nu-i bine să ne pripim în luarea deciziilor sau că trebuie să le motivăm mai întîi?  

Mă mai gîndesc. Oricum eu aş avea nevoie de mult mai multe cuvinte pentru a spune tot ce nu-i bine la cursul pe care îl urmez acum 🙂

Reclame

5 gânduri despre &8222;Nu am chef azi&8221;

  1. Vorbeste ca nu trebuie sa te plingi dupa hrana (se zice si in croata hrana;) – de ce nu m-ai zis) si patu daca iesti calugarul – sau daca iei o decisie trebuie sa hai responsabilitate ca acceptezi consecuetele.

  2. Se zice mai mult „mîncare” în română, dar pentru tine am folosit „hrană” 🙂

    Cred că sîntem de acord cu interpretarea asta: dacă ai intrat în joc / ai luat o decizie, trebuie să-l duci pînă la capăt / accepţi consecinţele cu responsabilitate 🙂

  3. 🙂 Chestia ca faza cu rabdarea o fac zilnic, asteptand si injurand in gand semne… care sunt cu totul altele decat cele asteptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s