Zenu’, Cocoonu’ și amazonu’ :)

Știți povestioara aceea zen cu țăranu’, calu’, fiu’, armata și „om vedea”? 🙂 Așa-i că e faină? 🙂 Am și eu una la fel, a mea proprie și personală :)).

Acum doi ani, Herr Direktor a hotărît că merită să se cinstească. Cincinalu’ fusese îndeplinit cu succes, motive de bucurie avea, precum și bani în cont :). Sătul fiind de prăjituri și ciocolată, a decis că o să-și cumpere ceva mai substanțial, un încărcător nou de telefon de exemplu :))) Deștept lucrușor, io cînd am aflat că funcționează și ca boxe wireless m-am bucurat tare și am aprobat referatu’ de necesitate :))).

A urmat o dilemă: să-l luăm de la Zagreb, mai scump, sau să-l comandăm de pe amazon.de să vină prin poștă, mai ieftin? Gura mea spurcată o întrebat mai mult retoric ce ne facem dacă se strică cel comandat prin internet, dar obiecția a fost respinsă ca fiind nefundamentată întrucît entuziasmul pricinuit de aderarea Croației la UE și posibilitatea de a cumpăra chestii din Germania, de exemplu, fără taxe vamale era prea debordant :)).

Dăm pe repede-înainte povestea că deocamdată e de bine: omu’ a plătit cu cardu’, American Express, pachetul a sosit fără emoții, la poștă cînd l-am ridicat s-a adunat tot personalul să vadă dacă a ajuns într-o bucată, (ajunsese :)), după care am făcut schimb de informații legate de comenzi și plăți online :). Acasă a funcționat perfect, doi ani fără o lună ne-am bucurat de ascultat muzică, posturi de radio online, sunet de calitate și încărcat mobile :).

Pînă într-o zi de vară toridă de la sfîrșitul lui iulie cînd Denonu’ s-a încins și a făcut poc… Sau a făcut poc și s-a încins, nu am reușit să deslușim :). N-a mers trucul cu resetatul, n-a mers nimic, a fost clar: trebe dus la doctor. Verișoru’ audiofil al lui Z. o zis să nu ne facem griji că probabil s-o fi dezlipit un fir, se repară, nu-i bai.

Și-l duce Zlatko la servis la Zagreb: „Da’ nu mai aveți factura? Că poate e încă în garanție…”. Caută Zlatko factura, nu e de găsit, caută corespondența cu amazonu’ și își dă seama că, teoretic, aparatul mai era 3 săptămîni în garanție. Trimite un mail la amazon că s-o stricat produsu’, poate să primească o copie după factură?

O primit doo mailuri în nemțește din care am priceput noi că un nou Denon e pe drum! Evident că Z. s-o speriat inițial că a dat comandă de încă unul și, mai grav, că l-o fi și plătit că nu e deloc greu: un click și e al tău, bani în cont să ai :)) Dar nu a fost cazul, factura însoțitoare era cu 0 EUR și mesajul se încheia cu rugămintea să-l trimitem pe ăla bulit înapoi prin poștă pe cheltuiala lor! Șoc mare, am citit de treișpe ori, am dat mesajele la tradus autorizat (cu google translate :))). Sună repede la servis, nu vă atingeți de chestia aia rotundă albă că venim să o luăm înapoi, mulțumim frumos! După care am plecat în vacanță gîndindu-ne că o fi fost un vis frumos și că, totuși, am înțeles ceva greșit :)). Ba chiar am zis că sîntem șmecheri – nu-l trimitem pe ăla stricat pînă nu-l primim pe cel nou :). Dar nu o fost păcăleală de 1 aprilie, cînd am ajuns acasă ne aștepta înștiințare că a sosit noua jucărie: IUPIIIIIIII 🙂

Ridicat de la poștă, despachetat, băgat în priză, jucăria nu se pornește… Adică începe să-și instaleze software-ul, ajunge la 99% și se oprește. Ioooooooooi 🙂 Oprește, pornește, scoate din priză, caută pe forumuri, aprinde o lumînare, plătește un acatist, ni-mic.

„Stimate domnule amazon, cu regret vă informez că jucăria noo nu merge, uat nau?”

Suspans mare pînă a venit răspunsul plus calculat: pe care îl ținem, pe care îl trimitem înapoi? Dacă apelăm iar la servisu’ local oare ne dă cu cocoonu’ în cap? 🙂

Dar o venit frumos răspunsul, iar în nemțește, avem doo opțiuni avînd în vedere că un al treilea aparat nu ne pot trimite momentan: ori contactăm producătorul, ori trimitem tot înapoi și primim banii înapoi. Toți banii înapoi.

?!! Măh, ăștia nu e sănătoși. Fac mișto de noi, cum să-ți dea banii înapoi? :))) „Dragă, așa o fi la ei, fă-te că e normal și mulțumește frumos”, mi-am dat io cu părerea :))). După care ne-am apucat de împachetat :). A fost palpitantă și urmărirea pacheteler, dar au ajuns cu bine, am primit și confirmare și începusem să ne bucurăm că se termină povestea cu bine cînd o nouă întorsătură de situație o complicat pe mai departe povestea ca nu cumva să se termine prea repede :)))

Amazonu’ o trimes banii, dar în contul legat de cardul American Express desființat anul trecut :))) HAHAHAHA 🙂 Și acuma ce facem?

Scriem iar la amazon – așa am aflat că au rezolvare la toate :). De data asta mesajul kilometric o venit în engleză și ne-am distrat ca anul trecut cînd, trăgînd noi peste noapte la un han în Austria, am aflat tot ce trebuia și nu trebuia de la patronul guraliv, dar exclusiv pe limba lui. Doar a doua zi dimineața cînd o fost vorba de bani, achitat servicii și plată și-o adus omu’ aminte că o studiat engleza (judecînd după accent, probabil la Oxford :)). Zlatko o contactat și banca, din fericire și aci o mers lucrurile bine, or să vireze banii în contul curent al lui Z. așa că se pare că o să fie un final fericit (L.E. chiar i-au virat, și încă relativ repede, iuhuuu :)), de-acum ne putem apuca serios de căutat înlocuitor pentru Denon. Pe amazon.de? Nu, vai, cică să sprijinim, totuși, economia locală :)))

Concluzie: are omu’ ăsta al meu o baftă de mă crucesc cîteodată :))) Și io care mă gîndeam că și-o consumat tot norocu’ cînd m-o cunoscut pe mine… :))) Hai, weekend fain vă doresc, să aveți baftă la toate ca Tomșescu :)))

Reclame
Fără categorie

3 gânduri despre &8222;Zenu’, Cocoonu’ și amazonu’ :)&8221;

 1. I find it interesting that many comments on FB have been that I have been very lucky. I have two thoughts about this.

  First about perspective. The whole story is about a speaker/internet radio device. It really is not that important in the grand scheme of things. On my tombstone I sure hope that it won’t be written – „The guy who owned Denon Cocoon and managed to get payback from Amazon.de”. I’m pretty sure that I will forget this episode in couple of years. So while I am grateful that all turned out like I hoped for, i don’t think that this is proof that I am very lucky.

  Second about luck – Oana mentioned the zen story about the Horse and the son and the war. I really don’t know if it’s luck – maybe the replacement one will catch fire. So after that everybody will say – poor Zlatko what shitty luck he has. I don’t think there is good luck or bad luck – it’s just how you think about what happens to you. If life gives you lemons – make lemonade!

  Musical quote to accompany the comment – „Don’t let a win get to your head or a loss to your heart”
  Public Enemy, He Got Game

 2. Hahaha, acum esti ca un fotomodel care sustine sus si tare ca in viata nu e important sa arati bine :))). Asa si tu, n-o fi fost noroc, da’ nici ghinion nu o fost :))). Si ma bucur ca ai ajuns la vorba mea: mai bine nu luam nimic, mai ales daca ia foc :))).

  P.S. Apropo, mai pufuletz, ai uitat limba romana de cind nu ai mai trecut pe aci? :))) Pai sa treci mai des :))) Iti fac si limonada :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s