Despre cum mi-a distrus internetu’ relația cu mama-soacră :)

Acuma nu știu cum vă aveți voi cu mamele soacrele voastre, da’ io aș da-o pe a mea cadou, așa e de minunată, zău. Unui dujman, de exemplu :D. Numa’ că io n-am dujmani, cel puțin nu declarați… Poate de aia o am pe mama-soacră, ca să fie echilibru în lume :D.

Adică, no, îmi imaginez că există soacre și mai și, că unii oameni le-ar da cadou și ar plusa în fața unei atitudini ezitante a cadorisitului: „Băi, dacă o iei îți dau casa și mașina mea! Și contul din bancă! Nu-i destul? Hai că mai fac un credit, ne înțelegem, doar ia-o…”, dar io n-am nici casă, nici mașină, iar contul din bancă e cam gol că banii mi-i țin la ciorap :))).

Mă gîndeam azi în timp ce făceam o ciorbă da’ de ce nu ne înțelegem noi mai bine. O fi diferențele dintre noi… Ea crede că locul fomeii e la cratiță, io am luptat dintotdeauna pentru dreptul bărbatului de a sta și el la cratiță. Liberté, égalité, fraternité – o fi liceu’ la clasă bilingvă franceză de vină :).

Ea se sacrifică pe altarul familiei, mă rog,”se  sacrifică” e mai bine zis, fix cît îi convine ei, ca să aibă cum scoate ochii dup-aia… Ceva de genul: ia de-aici un blid de terci că și-așa îl arunc, nu-ți cer mult în schimb, doar să vii să-mi spargi lemnele de foc, patru metri cubi, nu-i mult :). Io, pe de altă parte, mi-s cam împotriva sacrificiilor fără sens, nu murim degeaba, murim pentru un ideal nobil, nu?

Ea le știe pe ale ei, nu iese din ale ei, nu face decît ce a învățat că se face, ce zice satul că trebe bifat în viață și în ce ordine, aia bifăm, o viață exemplară privită din afară. Io am prostu’ obicei să (mă) întreb des: da’ de ce? :D. Io fac cam invers față de ce fac ceilalți, oi fi căutînd atenție și băgare în seamă, nu știu exact, că am și io bubele mele, nu zic nu :).

Și atunci despre ce să vorbești cînd e clar că orice temă majoră pe care ai aborda-o ar duce la război civil? Păi rămîn chestiile neimportante: vremea de afară, Liga Campionilor și schimbul de rețete de ciorbă :))). Nu ar fi o problemă, conversăm, abia trece timpul mai repede (v-a zis cineva vreodată chestia asta? hai, măi, Gigele, ne vedem și noi la o bere, trece timpul mai repede… Mie da și am fost fascinată :))), numa’ că, între noi fie vorba, nu prea mă dau în vînt după specialitățile ei :). Un meci culinar România – Croația s-ar termina cu 3 la 0 ca meciul dintre Arsenal și Dinamo Zagreb de alaltăieri :))). Nu-s microbistă, dar am un vecin care dă muzica tare cînd pierde echipa favorită, care pierde cam des între noi fie vorba, de-aia știu :)))

În plus, problema cea mai mare e următoarea. Azi am făcut:

-o ciorbă rădăuțeană (prima oară singură și nesupravegheată de un adult responsabil :)) și

-o greșeală: mi s-a brînzit cînd am dres-o :))).

Am dat repede telefon la mama soacră să mă-ndrume? Noooo, vai… Mama soacră nu știe ce-s alea ciorbe și nu știe ce e aia a drege ceea ce, e drept, nu ar fi împiedicat-o să-mi dea sfaturi :))). Îmi și imaginez: „Trebuia să pui vegeta, eu MEREU pun vegeta! Tu de ce n-ai pus vegeta?!!! Ți-am zis că trebuie să pui vegeta. Și să faceți copii! Chiar așa, voi cînd faceți copii? Voi chiar nu mai aveți de gînd să faceți copii?!!”.

N-a fost nevoie să apelez pentru că răspunsul a fost la arucătură de băț, de fapt la o căutare pe google distanță: „de ce mi s-a brînzit ciorba rădăuțeană” :))). Pentru că nu am luat-o de pe foc înainte s-o dreg, de-aia :))). Asta dacă o să nimerească din greșeală cineva pe blog la mine căutînd sfaturi culinare, bine ați venit, să aveți poftă și să vă iasă ciorba perfect data viitoare :))).

No, și avînd io unealta asta la îndemînă care te ajută, nu te critică și nu-ți dă sfaturi dacă nu le ceri, cum să apelez la socroșenie? Duamne ferește, păi nebună să fiu să mă sacrific în așa hal :))). Asta e, internetu’ bată-l vina, avea dreptate unde am citit io că tehnologia asta modernă e responsabilă pentru relațiile astea proaste între oameni… Hai, să vă fie de bine :).

Reclame
Fără categorie

2 gânduri despre &8222;Despre cum mi-a distrus internetu’ relația cu mama-soacră :)&8221;

  1. sper că te-ai răcorit 🙂 Din păcate nu ai cum să-ți alegi soacra odată cu copilu ei dar e bine că nu trebuie să trăiești sub același acoperiș cu ea. Eu aș mai rări un pic vizitele și politețea pentru că la bătrânețe nu mai ești foarte conștient că ai limite și îți mai și dorești foarte tare să contezi în viața copiilor adulți, dar începi să-ți pui întrebări dacă nu mai vin așa de des. nu te mai întreabă de sănătate și apoi te bucuri sincer și dacă vin să te vadă mai răruț…
    Chiar ar putea să coexiste pașnic alături de internet în viața ta! 🙂

  2. Ioi, tu, iar mă iei (prea) în serios :))). E o atmosferă de jingle bells afară de n-am cum să nu mă răcoresc :))). În plus o să mă faci să pun la finalul fiecărei compuneri un disclaimer cu litere mici: „orice asemănare cu realitatea a fost atent exagerată. nici un animal nu a fost rănit în timpul producerii acestui film.” :))).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s