Cea mai „epică” bătălie de la Războiul Stelelor încoace :)))

Nu-i activitate mai plăcută în off season, cînd ți-ai revenit cît de cît, te-ai hodinit nițel și simți că începe să te mînce în talpă, decît planificatul sezonului următor de competiții 😀 De data asta generalizez cu convingere maximă, nu mai zic că așa cred io, părerea mea căci sînt absolut convinsă că e la fel la toate casele :))).

Anul trecut am construit ditamai pomelnicul pentru 2015, abia mi-o încăput pe un sheet în Excel :). Așa de lung o fost că, undeva prin primăvară făceam, deja, febră musculară doar citind lista pînă la sfîrșitul sezonului :))). N-am bifat toate competițiile, bineînțeles,  am avut noroc că unele n-au mai avut loc, la altele n-am avut cum ajunge fizic, că altminteri cred că mi-aș fi agățat adidașii în cui căci, zice vorba aia înțeleaptă, ce-i prea mult strică :).

Acuma, fiind eu în continuare în zodia minimalismului, am decis că anul viitor va avea 4 curse mari și late. 3 pentru care o să mă pregătesc serios și una bonus. E drept că risc să nu-mi iasă pasiența, cînd ai puține șanse să (te) impresionezi cu ce poți, te oftici dacă nu reușești din motive care nu au ținut de tine, dar, asta este, se cheamă că antrenamentul e destinația, încercăm și varianta asta less is more :).

Stați așa că ajung imediat la bătălia despre care vă ziceam în titlu, dar înainte trebuie să vă mai spun ceva :). Io și cu Tomșescu nu ne certăm să facem gălăgie și să deranjăm vecinii. Nooo, n-are rost :). Avînd în vedere că sîntem în formă amîndoi, rezolvăm disputele pe teren neutru – în pădure, pe șosea, la bazin :D. Cine pierde duelul spală vasele :). Cu timpul am descoperit care-s sporturile la care e mai bun el (alea unde baza e bicicleta și/sau înotul) și sporturile la care îs mai bună io (alea unde e de alergat, mai ales la deal, în plus pot să fac mai multe flotări decît el, sîc :)). La maraton l-am luat și la duatlon sprint îi suflu în ceafă, dar semimaratonul îi aparține. Deocamdată :D.

Astă-toamnă la Ljubljana aveam în plan să-l detronez, dar am dat chix din prostia mea, nici măcar n-a fost o chestie de lipsă de condiție fizică :). Mamă, ce-a mai jubilat, tare rău m-a enervat, ca un gentleman nu s-a purtat, nici pic de milă nu mi-a arătat :)))). Drept urmare am aruncat mănușa (de fapt mănușile, că a venit primăvara și n-avem nevoie de ele :)): Semimaratonul din Velika Gorica, 21 martie 2016, you and me, mister, Herr Direktor vs bloggerul amator :))).

No și dîndu-mi io seama că i-me-diat e martie, m-am apucat de pregătire. Mai întîi l-am citit pe Murakami, Haruki Murakami, What I talk about when I talk about running (nu vă dau titlul în română că nu-mi place cum l-au tradus, n-au făcut bine, ar fi trebuit să citească pînă la capăt opera :)) ca să fur idei despre cum se antrenează scriitorii :). Boon. Și apoi am început să alerg efectiv. Mai mult nu vă spun că poate, totuși, se hotărăște sufletul pereche să dea pe aici și află planul de bătaie top secret :). Că el nu știe că m-am apucat de treabă, îi zic că merg la coafor cînd ies la alergat 😀

Și el se pregătește, aia știu sigur. În plus aplică niște tactici neortodoxe de sabotaj ceva de speriat…

-Dragă, am fost la cumpărături azi!

-Bravo, iubitule! Ce-ai cumpărat?

-Șorici, slănină și niște cîrnați buni… Pentru tine!

Știu că pentru mine pentru că el nu mănîncă șorici, slănină și cîrnați buni… :))) Las că-i pun io zahăr și-n ceai și calorii în mîncare că am auzit că ele îngrașă cel mai tare :))). Și o să vedem noi care pe care: chit că o să ne rostogolim tot semimaratonul, tot o să mă rostogolesc mai repede decît el :))).

No, ideea e că o să fie palpitant și, vreți, nu vreți, o să vă țin la curent :))). Ar trebui, poate, să pun de niște pariuri sportive pentru cei care s-au săturat de meciuri de fotbal și curse de cai :))). Ba nu, că mă dedic trup și suflet antrenamentului, am zis, am zis :). Deci activitate (fizică) intensă, mes chers, de sărbătorile astea de iarnă, ceea ce vă doresc și dumneavoastră ca să n-aud că ziceți, ca-n bancul cu polițistul și coaja de banană, of, iar o să mă-ngraș :))). Nu vă urez din alea cu „să petreceți sfintele sărbători în sînul familiei…” că, în contextul meciurilor cu socroșenia mea, îmi sună a amenințare și blestem :))).

2 gânduri despre &8222;Cea mai „epică” bătălie de la Războiul Stelelor încoace :)))&8221;

  1. uau, ce palpitant! Eu pariez jumate din bani cu tine, jumate cu Her Direktor, n-am cum să pierd 🙂 Succes la coafat și…așteptăm cu nerăbdare sezonu nou!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s